Sokat gondolkodom azon, vajon hová is szaladunk, mi világ? Vajon mit is hajszolunk? Kit is keresünk? Mit is keresünk? Miért élünk? Azért, hogy a napunk olyan legyen, mint egy jól beolajozott gépezet, felkelés, mosdás, reggeli, puszi a családnak, munka, bevásárlás, vacsora, tévé, lefekvés... stb. De vajon ennyi az élet? Ezért szült meg az édesanyánk bennünket? Ezért jöttünk erre a világra, vagy van célja a létezésnek? Ilyen csodálatos, tökéletes lény nincs még egy a világmindenségben, mint az ember. És véletlenül születtünk volna meg? Szívtelenül kilöktek minket egy szürke, rideg és gonosz világba, és most tessék: csináld, ahogy és ameddig akarod? Miért vagyunk? Mit keresünk? Kit keresünk? - teszem fel újra a kérdést - önmagamnak is. Vajon amikor hazavisszük a kis - vagy nagyon is sok fizetésünket, és hátradőlünk a karosszékeinkben, vagy foteljeinkben - valódi örömet és megelégedettséget érzünk, vagy még mindig azt érezzük, valami hiányzik...? Vajon létezik Isten? Vajon ha létezik, felülről tétlenül nézi a mi esetlen botladozásainkat? Csöppnyi hangyának néz bennünket, és ránk tapos, ha úgy van hozzá kedve? Vajon távol ül a "Kaporszakállú" egy nagy fehér felhőn, és karba teszi a kezét, ha látja, hogy a gyermekei sírnak, vagy betegek? Vagy éppen nagyon is törődik velünk? A kérdésekre a válaszokat mindenki megválaszolhatja saját magának, ott benn a szíve legmélyén... én is azt fogom tenni.

ÉRTELMETLENSÉG  VAGY ÉRTELEM?

MAGÁNY VAGY VAN VELEM VALAKI?

REMÉNY VAGY REMÉNYTELENSÉG?

RABSÁG VAGY VALÓDI SZABADSÁG?

ELFELEJTETTEK VAGY TÖRŐDNEK VELEM?

GYŰLÖLNEK VAGY ÖRÖKTŐL FOGVA SZERETNEK?

CÉLTALANSÁG VAGY ELŐRE ELTERVEZETT SIKERES, ÖRÖMTELI, BOLDOG ÉLET?

A PÉNZ HAJHÁSZÁSA VAGY ADNI, ADNI, ADNI?

POKOL VAGY MENNYORSZÁG?

SÁTÁN VAGY ISTEN?

Sok itt még a kérdés. Nézd meg ezt a kisfilmet, amit feltettem, talán nem ad minden kérdésünkre választ, de elgondolkodtató és csodálatos. Azoknak is szeretettel ajánlom, akik a napokban az abortuszon vitáztatok, joggal és okkal, hiszen egy magzat fejlődését is láthatod majd, képekben.

Az életünk folyamatos döntések sorozatából áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr701368156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása