Pedagógusból szalagmunkás?

2007.09.26. 17:51

Valamicske rálátásom van a pedagógusi szakmára. Az ember sok évig töpreng, vajon ez e az, amit szeretne csinálni, sőt, talán már öt évesen is krétákat lopott a testvére iskolájából, hogy tanár nénist játszhasson, legraduál, örül, becsukja maga mögött a második osztály ajtaját boldogan...

és hopp! Közlik veled néhány év - egyeseknél egy élet!!! - elteltével, hogy

KÉPEZD ÁT MAGAD VALAMI MÁSSÁ!

Kérdezem én, miért is? Mi más lehetne egy pedagógusból? Szalagmunkás három műszakban? Vagy vécés néni vagy netalán a mekiben felszolgáló? Félre ne értsen senki, értékes, fontos és elengedhetetlen szakmának tartom mind a hármat, de ha valaki például hegedű tanárnak készült egész életében, komoly törés a váltás.

Bár ha jobban meggondoljuk, tetszik az ötlet, miszerint egy kedves miniszterünk azt javasolta, hogy mondjuk a zenetanárok képezzék át magukat más szakmára, mire valaki meg írt egy klassz sms-t az üzifalra, hogy majd akkor, ha:

a miniszter úr is átképezi magát zenetanárrá!

Na, én is így gondolom. Jaj, nekünk művészeknek, szépre nevelőknek, értéket közvetítőknek, ha az anyagiasság alapján húzzák meg a limitet és az diktálja a jövőben a trendet.

Sajnálom a következő nemzedéket, mert nekik már nem jut abból a rengeteg szépségből, kórusversenyből, néptánc órákból vagy klassz meseklubokból, amikben nekünk részünk volt. Merthogy nincs rá pénz!

Az is kiborít, mikor a híradót nézem, és látom, hogy klassz, vadiúj informatika termeinket

?!BE KELL ZÁRNI?!

Megáll az ész! Hová süllyedtünk! Meddig hagyjuk még ezt? Hiszen a gyerekeink és a saját jövőnk a tét!

Én személy szerint már élezem lelki "kaszámat", dühös vagyok, felháborodott és elszánt.

Ezért mondom, hogy jaj annak a kormánynak, aki az Élő Isten kezébe esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr401368224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása