Valahogy nem így képzeltem

2007.12.25. 06:04

Valahogy nem így képzeltem el ezt az estét. Négy éve vagyunk házasok a férjemmel, és úgy alakult, hogy ez az első itthon töltött Karácsonyunk. Murphy-törvény, hogy ha valami el akar romlani, az el is romlik, hát ez bejött nálunk, a reggelünk úgy kezdődött, hogy nem indult el a kocsink, a poén, hogy három napja javíttattuk, így ez már megalapozta a reggeli hangulatom. Pedig mosolygósan akartam én felkelni, megsütni a bejgliket, tip-top kisuvickolni a házikót, mert mondanom sem kell, hogy eddig magunkra egyáltalán nem jutott időm, a gyülekezetben szorgoskodtunk a karácsonyi ünnepi Istentisztelet körüli teendőkön, /és ez boldog teher!/, ám mire elérkezett a december 24...!!! Feltűnt, hogy kissé rendetlen a kuckónk... hmmm!

A nagy rohanás csak délutánra csillapult kissé, akkor bírtam csak Isten felé fókuszálni, ahogy a kisfiam izgatottságát megláttam a kipirult arcocskáját, a boldogságát, hogy nekünk is lesz karácsonyfánk, és elkezdtük együtt díszíteni. Az jutott eszembe, bár a fenyő állítás valóban eredetileg pogány szokás, és sokan emiatt nem is állítanak karácsonyfát Karácsonykor, hogy azért szép ez. Nálunk nem azért égnek az égők - másutt talán gyertyák - a fán, mert így dizájnosabb, hanem jelképez valamit: a szívünkben ég a láng. Szeretünk valakit - Ő Krisztus, aki megszületett, több mint kétezer éve, mindegy, hogy most melyik napon, Szenteste, előtte, utána... de a lényeg, hogy megszületett, és a szívünkben is megszülethetett egyszer. A betlehemi csillagot a fa tetejére, aztán upsz! Kész is lettünk. Tényleg nagyon szép lett, nem is gondoltuk volna, hogy Isten ebből a kevés kis pénzből ilyen szép dolgot adott nekünk erre a különleges ünnepre. Aztán énekeltünk, Istennek, és megköszöntük Neki, hogy lehetünk, és hogy együtt lehetünk, hogy szerethetjük egymást, hogy van egy kisfiúnk, aki épp izgatottan tépi a csomagolópapírt le az ajándékáról, hogy egészségesek lehetünk, és hogy legfőképp: eljöhetett Karácsonykor a Megváltó!

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr241368115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása