"Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyanaz. Különböző és idegen tudományok által ne hagyjátok magatokat félrevezettetni, mert jó dolog, hogy kegyelemmel erősíttessék meg a szív, nem ennivalókkal, amelyeknek semmi hasznát sem veszik azok, akik azok körül járnak. "

 

Zsidó 13:8-9

 

Papírtekercs... pergamenek. Poros, dohos szagú iratkötegek... vajon valóban megkövült semmik? Vajon minden csak az emberi agy, a pszichikum kitalációja? Vajon az emberi gyengeség őskori találmánya Isten, a kereszt, egy régi legenda, nem egyéb? Vajon létezik ez a "Mindenhatónak" is nevezett személy?

Á, micsoda hülyeség! - legyintünk rá. - Csak a gyenge emberek agyszüleménye. Hogy legyen kibe-mibe kapaszkodniuk, mikor szakad a cérna!

És telnek a hétköznapok. A hetek. A hónapok. Egyre több a gyertya a szülinapi tortán, és a szülinapi torta körül összegyűlők száma egyre fogy. A hajunk őszbe vegyül, mosolyunkat ráncok övezik. Hátunk meghajlik, botra, mankóra, tolókocsira szorulunk. Már csak a postás csönget be egy hónapban egyszer, hogy hozza a csekély nyugdíjat. A "nagy esemény"! Mikor valami "történik" legalább. Ücsörgünk öreg karosszékünkben, kanapénkon, kinek-kinek mije van, kezünkben a távirányító vagy egy könyv, kötőtű vagy fényképek.

Nosztalgiázgatunk... azok a régi "szép" idők...!!! - sóhajtunk fel könnyes szemmel.

Aztán eltotyogunk az ágyunkig, félrehajtjuk a takarót, elrendezgetjük magunkat az ágyon, lehúnyjuk a szemünket. És akkor...! Akkor hasít belénk a gyomrunk tájáról kezdődő rettenetes érzés...! Mi van ha...?! Mi van ha mégis LÉTEZIK? Mi van, ha az egész életemet eltékozoltam? Mi van, ha reggel már nem ébredek fel többé, és tényleg van ODAÁT? Mi lesz, ha igazuk volt???

Fejedre húzod a takarót, és izzadságcseppekkel a homlokodon elalszol.

Reggel már nem ébredsz fel.

A sírkövedre hiába vésnek keresztet. Az Úr már nem segíthet rajtad.

Sírnak majd a temetéseden, de 20-30 év, és mindenki elfelejti, milyen is voltál. Senki nem fog rád emlékezni. 60-70 év múltán pedig lehet, hogy futballpálya lesz a temető helyén, ahol tested nyugodni fog. Tényleg nem számít??? Tényleg mindegy???

Gondolkodj el rajta, megéri e?

Nézz körül a szobádban, hátha a polcon ott porosodik az a régi, fekete KÖNYV... Nyisd ki. Az az EGYETLEN ESÉLYED!

Nincs más út. Isten ismer téged és nagyon szeret. Azt szeretné, ha a lelked, ami ha akarod,  ha nem, halhatatlan, a mennyben legyen Vele, és ne a pokol tüzében. Mert az örökkévalóságot, ami igen hosszú idő, valahol el fogod tölteni!

Peregnek a homokszemek a homokórában. Vigyázz, nem tudhatod, mennyi idő van kiszabva a számodra! Nem biztos, hogy megéled, hogy várnod kelljen a "nyugdíjas postást"!

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr891368010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása