Az utolsó vacsora

2009.04.09. 05:41

Mindegy, hány év fog eltelni az életemből, míg ezen a Földön élek, soha nem lehetek elég hálás azokért a napokért. A vacsoráért, melyen utoljára ült a tanítványai körében az asztal körül és törte meg a kenyeret és fogyasztották a bort. Sokan nem is tudják igazán, mi a valódi jelentősége ennek az eseménynek. Nem csupán a közösség egymással, a szeretett embertársakkal, az Úrral, hanem hogy EMLÉKEZZÜNK. Majd egyszer... 2009 év elmúltával is. Hiszen a KENYÉR, amely ezen az estén megtöretett, jelkép csupán, jelképe annak a drága Testnek, amely a golgotai kereszten töretett meg értünk és miattunk. És a POHÁR? Bizony az Úr Jézus kiontott vérére mutat, mely szintén ÉRTÜNK ÉS MIATTUNK folyt ki, és amelyben van a bűnbocsánatunk, a gyógyulásunk, a szabadulásunk váltsága. Jézus kereszthalála által rátaposott az "ősi kígyó", a Sátán fejére is, így legyőzte őt, minket végleg és örökérvényűen megszabadítva a karmai közül, hogy szabad bejárásunk lehessen Hozzá, a "kárpit" mögé, az Ő jelenlétébe, szabadságába, örömébe, szeretetébe. Nincs többé ítélet, vádlás, kárhoztatás a fejünk felett, mert Jézus teljesen és tökéletesen megtisztított minket MINDEN bűnünktől, magányossá lett, hogy mi le legyünk többé magányosak, beteggé, hogy ne legyünk többé betegek, fájdalmak közt volt, hogy a mi fájdalmainkat is vállaira vehesse. Mert NAGYON-NAGYON SZERETETT MINKET.

Engem. Hmm. Engem?! Gondolt rám ott és akkor...? Milyen csodálatos tudás! Bizony, a MINDENHATÓ a markaiba vésett, gondot visel rólam, és jól ismert már akkor is, sőt már a világ kezdetén tudta és eltervezte az érkezésemet. És a kereszten ezért nem mondta azt, holott megtehette volna - hiszen 100% Isten is volt, nem csupán 100% ember! - hogy "Na, elég legyen, leszállok innen." Ha leszállt volna a keresztről, akkor mi még mindig el lennénk választva Isten szeretetétől, jóságától - a bűneink miatt. És a Sátán még mindig packázhatna velem, és nem lenne láncra verve, mint most. Dicsőség legyen ezért Istennek! Hallelujah!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr731368049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása