Az elmúlt hetekben az ádventi készülődés alatt annyi csodálatos igehirdetést hallhattunk arról, milyen csodálatos dolog, hogy eljött Jézus, hogy megmentsen minket. A szívem túlcsordulásig van hálával Felé, hogy itt járt, hogy vállalta, amit vállalnia kellett, hogy nem maradt kisbaba, hanem felnőtt, szolgált felénk, és a kereszten megmutatta a legnagyobb szeretetét, amit emberi szív adni nem lenne képes.  De a bennem élő Szentlélek Isten tovább forgatta a gondolatokat, és olyanná vált minden bennem, mint mikor kifordítunk egy zoknit, és a mintát odabenn hagyjuk. Elgondolkodtam arról, mi lett volna, ha nem jött volna el.


  Sokan vannak ezen a világon, akiket amúgy sem érdekel Jézus, csak a tengernyi ajándék, a halászlé és rántott ponty főzés, a lerészegedés, a karácsonyfa, a "szeretet" /ezt azért írom idézőjelbe, mert bár a Szeretet=Isten, de a legtöbb ember nem tudja, mit is jelent ez a szó teljes értelmében, csak dobálózik vele, és a "szeretet" ünnepének hívja a Karácsonyt, de szívesen említésen kívül hagyja magát a főszereplőt, Jézust/. És persze nem állítom, hogy ezek a dolgok önmagukban nem jó dolgok. Hiszen összegyűlik a család - talán csak egy évben egyszer a távolság vagy a munka miatt, megajándékozzák egymást, egy asztal köré telepednek, talán társasoznak a gyerekeikkel, és... bámulják a tévét. /Még ez utóbbiban sem találok oly nagy kivetnivalót, ha a mérték megvan hozzá./ Csakhogy nekem olybá tűnik, mintha ez a rohanó világ - tisztelet a kivételnek! - megfeledkezett volna arról, hogy a Karácsony, az Ádvent nem erről szól.

  A "kifordított zokni" gondolkodás talán nem is olyan nagy melléfogás, ha az ünnepekről gondolkodik az ember. De én másról is számot vetettem.

MI LETT VOLNA, HA NEM LETT VOLNA AZ A DECEMBERI ÉJSZAKA, amikor felragyogott a csillag Betlehem egén?

MI LETT VOLNA, HA A PÁSZTOROKAT NEM LÁTOGATJA MEG AZ ANGYAL A JÓ HÍRREL, HOGY MEGSZÜLETETT A VILÁG MEGVÁLTÓJA?

MI LETT VOLNA, HA A NAPKELETI BÖLCSEK OTT MARADTAK VOLNA VALAHOL KELETEN, ÉS ÉLTÉK VOLNA TOVÁBB REMÉNYTELENÜL AZ ÉLETÜKET?

MI LETT VOLNA, HA JÉZUS ANYJA, MÁRIA NEMET MOND ISTENNEK, ÉS NEM VÁLLALJA, HOGY MEGSZÜLI JÉZUS KRISZTUST?

MI LETT VOLNA, HA NEM JÁRT VOLNA KÖZTÜNK AZ "ÁLRUHÁS KIRÁLY", ÉS NEM LÁTJÁK A TANÍTVÁNYOK ÉS MÉG SOK-SOK EMBER A CSODÁKAT, MELYEKET ISTEN TETT ÉRTÜNK, HOGY HIGGYÜNK?

MI LETT VOLNA, HA JÉZUS NEM VÁLLALTA VOLNA A KERESZTHALÁLT?

MI LETT VOLNA A VILÁGGAL, HA A BÁRÁNY, A TÖKÉLETES ÉS TISZTA ÁLDOZAT NEM ÁLL ODA HELYETTÜNK, HOGY KIFIZESSE A BŰNEINK BÜNTETÉSÉT?

MI LETT VOLNA VELÜNK, HA NEM FOLYIK KI ENGESZTELÉSÜL AZ Ő DRÁGA VÉRE ÉRTÜNK?

MI LETT VOLNA, HA JÉZUS LESZÁLL A KERESZTRŐL?

MI LETT VOLNA, HA A SÍR MÉGSEM ÜRES?

MI LETT VOLNA, HA A TANÍTVÁNYOK MÉGSEM KÖVETIK ŐT A MENNYBEMENETELE UTÁN?

MI LENNE VELÜNK, HA NEM LENNE REMÉNYÜNK AZ ÖRÖK ÉLETRE?

MI LENNE VELÜNK, HA SENKI NEM FOGNÁ A KEZÜNKET, MIKOR VALAMI FÁJ?

MI LENNE VELÜNK, HA SENKIHEZ NEM FORDULHATNÁNK SEGÍTSÉGÉRT?

MI LENNE VELÜNK, HA A MENNY NEM LÉTEZNE?

MI LENNE VELÜNK, HA ISTEN NEM LÉTEZNE?

MI LENNE VELÜNK, HA NEM LENNE MEGBOCSÁTÁS?

MI LENNE VELÜNK, HA AZ ÉLET CSAK VALÓBAN MEGSZÜLETÉSBŐL, SZÜRKE ÉLETBŐL ÉS MÉG SZÜRKÉBB HALÁLBÓL ÁLLNA?

MI LENNE VELÜNK, HA NEM LENNE A SZENTÍRÁS, AMI ISTEN SZERELMES LEVELE NEKÜNK?

MI LENNE VELÜNK, HA NEM LENNE A SZENTLÉLEK, JÉZUS KRISZTUS LELKE, AMI MEGMAGYARÁZ NEKÜNK MINDENT, AMI VEZET, VÍGASZTAL, BÁTORÍT, FEDD ÉS BUZDÍT, AMI ERŐT AD, AMI ISTEN HARCOSÁVÁ TESZ?

Mi lenne ezzel a világgal, ha mindezek nem történtek volna meg? A kérdésekre a választ nem szeretném megválaszolni. Mindenkire rábízom a válaszadást, ahogy én is teszem. Forgatom magamban a gondolatokat, mint a finom falatokat, hogy elvégezzék bennem azt a munkát, amit Isten szeretne.

Azt tudom már, hogy az idei Karácsonyom kicsit más lesz, mint az eddigiek. Jézust közelebb érzem magamhoz, mint bármikor, hiszen azt olvashatjuk a Bibliában, hogy "közel van az Úr a megtört szívűekhez." Nem könnyű úgy gondolni az ünnepekre, hogy valaki már nincs közöttünk, és bizonyára sokan vannak, akik hasonló bánattal a szívükben készülődnek az év legszebb ünnepére. Azonban pont a fent említett kérdésekre adott válaszaim nyújtanak reménységet a számomra és a családom számára ezekben a nehéz hónapokban. MIvel eljött Jézus, mivel a jászol nem volt üres, mivel a bölcseknek volt kit imádniuk, mivel felnőtt, jeleket és csodákat tett, mivel elhordta helyettem a keresztet, mivel a sír üres, mivel adatott a Biblia, hogy mindig hallhassam a Hangját, így tudom, hogy van

HIT

REMÉNY

SZERETET.

Hiszem, hogy nem volt hiába az Ő áldozata.

Remélem, hogy Érte és Miatta találkozni fogok az édesapámmal és minden drága szerettemmel majd odaát.

Szeretem, hogy Ő előbb szeretett, és hogy Ő maga a SZERETET.

  A "kifordított zokni" úgy tűnik, még a visszájáról olvasva is bebizonyította, hogy Isten mindenben benne van. Még ha a világ figyelmen kívül is kívánja hagyni Őt, akkor is úgy volt minden, ahogy. És még ha befogják is a fülüket, ha elégetik minden Bibliájukat és még a tévében is elkapcsolnak egy-egy istentiszeleti igehirdetésről, vagy bármilyen Jézusról szóló műsorról, akkor is ott van láthatatlanul körülöttük az a Valaki. Hiszen a maguk gyermeteg, tudatlanul tudatos módján szeretnének ADNI. És így akaratlanul is valami olyasmit tesznek, amit valaki olyasvalaki tett 2008 évvel ezelőtt, aki pontosan tudta, hogy lesznek majd sokan, akik nem fogják Őt értékelni. Mert a LEGNAGYOBB AJÁNDÉKOT maga Isten küldte közénk, amit csak ember kaphat e Földön, magát A FIÚT. Ilyen gyönyörű ajándékot tett a mi lelki karácsonyfánk alá az Atya. Ez volt az Ő szeretetének legmélyebb kifejezése irántunk. Ezen keresztül szemlélve a dolgokat magunk körül, még a gyász is könnyebben elviselhető, a magány is elhordozható, hiszen volt, aki magányossá lett értünk, és pontosan ismerte, milyen az elveszíteni valakit.

  Tehát kedves olvasóim, én így készülődöm a Karácsonyra ebben az esztendőben. Nem csak a fát kell feldíszítenünk és az otthonunkat, hanem elsősorban a szívünket. Mindenkinek áldott ádventi várakozást kívánok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr931368066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása