Az ébredés öröme

2007.09.25. 06:22

A mai reggelem is úgy indult, mint minden reggel, amit végre Istennel kezdek el. Zongorázni lehetne a különbséget, mikor csak úgy kiugrom az ágyból, és mikor Isten igéjét is olvasom. A szellemi fegyverzetem nélkül nem jó harcba indulni. Pedig ma is sokminden vár rám.

Persze, itthon is meg kell tennem a magamét, a házimunka nem maradhat el, de délután nagyon észnél kell lennem, illetve az Úrban. Jézus nélkül nehéz lenne bárkinek is bizonyságot tenni, bárkivel is beszélgetni.

A távoli jövőmön gondolkodom egyfolytában. Nemsokára lejár a gyes, Dani megy oviba, és nekem valahogy folytatnom kell az életem, lehetőleg pénzt keresni, dolgozni, és még nagyon szeretnék tanulni is. Talán megvalósul a munkahely-álmom, bár itt Biharkeresztesen muszáj nagyon a földhöz ragadni, nagyon csekély a munkahely-választék, mondjuk egyenlő a nullával. Isten bölcsessége kell hozzá, hogy rájöjjek, mit is kell tennem. A suli komolyan a szívemen van, és mióta nyáron felvettem velük a kapcsolatot, egyre inkább érik a bensőmben, hogy szeretném. A miskolci teológiára gondolok, és bár nem ad a kezembe a diploma semmi konkrét szakmát, amivel pl. az ember beállhat a pult mögé, vagy hajakat vághat, stb., de Isten szolgálatához elengedhetetlen. És nem utolsósorban mostmár tényleg vágyódom tanulmányozni Isten Igéjét.

De ez sok anyagi és időbeni ráfordítást igényel. Ígyhát egyelőre ahelyett, hogy tépelődnék, inkább imádkozom. Ez minden, amit ebben a helyzetben tehetek. Tudom, hogy Isten fog válaszolni a kérésemre, valamilyen formában.

A férjemmel alakul a kapcsolatunk, teljesen átadtam az egészet Krisztusnak, hogy kezdjen vele Ő, amit akar, és jött válaszként a vágy a szívembe, hogy szeretnék több és több időt vele tölteni, alkalmat adni neki arra, hogy még jobban megismerhessen, és én is őt. Lehet, hogy hülyének tart bárki, hogy négy év házasság után ilyesmivel hozakodtam elő Isten előtt, de mindenkinek csak ajánlani tudom. A mély és őszinte kapcsolatok áldozatot igényelnek. Elegem volt már a sok veszekedésből, a csatározásokból, annyira kevés az időnk, amit együtt tölthetünk, hogy azt szeretném, ha boldogan töltenénk el és tartalmasan. Szeretjük egymást, csak sokszor elfeledkezünk erről. Most azon vagyok, hogy újra felfedezzük ezt a szerelmet és szeretetet egymás iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr61368230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása