"Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, ami Urunk Jézus Krisztus által, aki által van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben állunk. És dicsekedünk az Isten dicsőségének reménységében. Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk a háborúságokban is, tudván, hogy a háborúság békességes tűrést nemz. A békességes tűrés pedig próbatételt, a próbatétel pedig reménységet, a reménység pedig nem szégyenít meg, mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szentlélek által, aki adatott nekünk."

Róma 5:1-5

Vannak időszakok az életem során, amikor úgy érzem magam, mint a filmben szereplő Ben Hur. Nagyon kemény szenvedéseken enged át az Úr, ha úgy tetszik - próbákon, hogy a hitem még edzettebb, még erősebb legyen, hogy kitartson a leghatalmasabb orkánban is. A lábaimat szilárdan meg kell vetnem az Ige sarokkövén, a Kősziklán, Jézus Krisztuson, erősen oda kell magam láncolni Hozzá, hogy el bírjam viselni Isten próbatételét. De még a legnagyobb viharokban sem volt soha kétségem afelől, hogy Jézus, az én drága és hűséges barátom, ott van mellettem, és INNOM ad, megitat az ÉLET VIZÉVEL, hogy tovább tudjam hajtani az élet KEREKÉT, jó értelemben, mert én - kegyelem által - nem vagyok a bűn, a világ rabszolgája, csakis Krisztusé.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy Isten egy nagy felhőn ülő, haragvó tekintetű, villámokat szóró, szívtelen és félelmetes Valaki, akitől rettegni kell.

Vannak, akik úgy vélik, Isten egy automata, Akinél, ha bedobunk egy húszast, kidobja az imánkra a választ.

Vannak, akiknek az a hamis képük él Istenről, hogy annyira elfoglalt, hogy ennyi emberre egyszerre, egy időben képtelen figyelni, mert annyira elszaporodtunk...

Vannak, akik azért tartanak Istentől, mert az ördög elhitette velük, hogy Isten minden vagyonukat el akarja szedni tőlük, ki akarja zsebelni őket, és földönfutóvá tenni, hogy egy adott gyülekezetben a jólétet megteremtse.

Sok-sok hazugság, téveszme... sorolhatnám még, de most nincs hozzá kedvem.

Isten soha nem hagy cserben.

Isten mindenütt jelenlévő, mindenkire személyesen odafigyelő, mindenek felett való Úr. Mivel Isten Szellem, ezért képes minden emberrel személyesen, élete minden percében foglalkozni. Akármennyiszer is fordulunk Hozzá, Ő soha nem küld el.

Soha nem szedi el a pénzem, hanem inkább megáld az anyagi életemben és életem minden területén is bőségesen!

Isten nem haragvó, Ő maga a MEGBOCSÁTÁS ÉS A SZERETET, ezért küldte el a Fiát a keresztre helyettünk, hogy kimutassa felénk legnagyobb szeretetét.

Isten Szuverén Úr, de ha elhisszük, hogy szeret, mint egy jóságos apa, akkor tudnunk kell, hogy mindig a javunkat akarja. Hiába imádkozunk bizonyos dolgokért, ha Isten úgy látja jónak, hogy az a valami, amit kérünk Tőle, nem szíve szerinti kérés, vagyis nincs javunkra, nem az épülésünket fogja szolgálni, kedves dolog Tőle, hogy nem válaszol a kérésünkre. (Pl. ha kérnénk Tőle 6 éves korunkban egy autót, igazi kocsit, és megadná, beleülnénk, még el is indítanánk, mert ellestük a szüleinktől, mi lenne a vége? Az első fának csapódnánk vele! Isten tehát mindent jobban tud, nekünk mire van szükségünk, mint mi azt kérni tudnánk.

DE!

 

Ennek nem mond ellent az a bibliai állítás sem, hogy "Kérjetek és adatik néktek, zörgessetek és megnyittatik néktek." Ugyanis Jézus ezzel az igeverssel csak azt szerette volna tudatni velünk, hogy Isten minden imádságot meghallgat, nincs olyan probléma, amiben ne tudna segítségünkre lenni. Mindössze tudnunk kell, hogy nem árt némi bölcsességet is kérni az Úrtól, hogy bölcsen kérjünk, olyan dolgokat, amik az Úr szívében fogantak, és nem önző érdekből fakadnak, önző célok kielégítésére.

Szóval ha úgy is érezzük, tekernünk kell azt a bizonyos "kereket", ahogy Ben Hur-nak is a filmben, tegyük azt békességes tűréssel, és ne felejtsük el, hogy bármikor bizalommal fordulhatunk a kegyelem királyi trónusához, mert Krisztus kereszthalálával a Kárpit kettéhasadt felülről-lefelé, vagyis megnyílt az út a mennybe, a Szentek-szentjébe, a trónus elé, kérhetünk, bölcsen és bízva, remélve, mert ahogy az igevers is mondja: "A reménység pedig nem szégyenít meg."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remenyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr261367979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása